Tuesday, December 14, 2010

HERO-HERO PAK SAMAD


IQRAM AL DARWISH BIN MOHD IQRAM

ni ialah cucu pertama pak samad...darwish..masa ni darwish baby lagi,umur dalam beberapa minggu kot...darwish merupakan cucu pertama sebelah keluarga pak samad n sebelah keluarga pak nayai..so,kehadiran darwish dsambut meriah oleh kedua2 keluarga(maklumler,cucu pertama,jd ktorg sume jakun ckit..dh lama xjmpa budak kecik.hehe)

hmmmm..masa ni darwish dh masuk 4 bulan kot...dh pandai meniarap,tapi xpandai merangkak lg,mengesot pn blum lagi..masih dlm kaedah cuba jaya..hehe

bertatih utk mengesot...push2 byk kali pn,badan ttp xleh nk gerak2...masa ni darwish tembam ckit...gebu..geramnya:D

masa ni darwish dah masuk 1 tahun...besar ckit..dh pandai merangkak n panjat2 pastu jatuh...time ni syok main dgn budak kecik ni,pasal dia dh pandai memahami ckit ckp2 org kt sekeliling..yg pelik,kalo tgok org gelak,dia pn join gelak sama walaupun confirm dia bukannya faham sepatah haram pn apa yg org keliling tgah dok cerita tu..

umur darwish dah masuk 1 tahun 6 bulan kot..dh pandai jalan n lari ckit2...apalagi,meriah la hidup dia..kejar itik,ayam keliling umah..time ni badan darwish dh mulai susut walaupun makan bole tahan byknya...agaknya sebab dh byk tenaga dia kuarkan utk lari sana sini

ni gambar d latest...masa aku menjengah kakak n anak2 buah kt kelate baru2 ni..masa ni darwish dh dekat 2 thun umurnya...dh ada adik pn..time ni plg letih nk jaga darwish pasal dh byk ragam...bunyi2 binatang pn dia dh pandai tiru..tortoise,cat,lembu,lizzard,tiger,ayam...

IQRAM AL MAHDI BIN MOHD IQRAM

ha,yg ni gambar adik darwish...mahdi @ odi.cucu kedua pak samad..masa ni umur mahdi baru seminggu lebih kot...rupa mahdi totally different dgn abgnya darwish..rambut darwish perang n halus,mahdi itam pekat n cacak2 mcm beckham..kulit darwish putih melepak mcm anak cina,mahdi gelap ckit.darwish nmpak mcm lembut n gembing ckit,tp mahdi nampak gagah n berdikari.darwish ada lesung pipit kiri kanan,mahdi xde,tp mahdi suka senyum sokmo dn senyumannya mahdi sgt menawan..kening darwish xjelas sgt,tp kening mahdi itam pekat,jelas n nmpak bersambung...

masa ni umur mahdi dh nk masuk 5 bulan kot...badan dah debab ckit..kalah abgnya..habit mahdi ialah isap jari masa tidur...ikut perangai mak atau ayahnya kecik2 dulu kot..hehe

MOHD SAIFUL ZAQUAN BIN SAIFUL BAHARI

ni plak cucu ketiga pak samad,,zaquan @ imad...mak ayah,atuk nenek dia pggil imad pasal doktor yg sambut zaquan masa lahir nmanya dr imad...hmm,ni anak pertama bahari adik lelaki aku..apa yg menarik ttg zaquan ye?hmm,masa zaquan lahir,mukanya comel sgt,kulit merah2 jambu ckit mcm perempuan..ada lesung pipit kt bwah pipi sblah kanan n kiri mcm darwish gak...so sweet..

time ni umur zaquan dh 3 bulan lebih...badan pn dh mengembang ckit...maklumler,budak kecik..makan tidur jela kejenya..

tamat sudah citer pasal hero2 pak samad...bila pak samad nak dpt heroin plak?itu,kena tggu episod akan dtg la ye...mybe next year?next2 year?or next3333 year..wallahua'lam...just wait n see...adios marigos..ilalliqa'(,")

4 comments:

  1. bila agak ye ckgu mau kawen..hehee...

    ReplyDelete
  2. amboi....soalan panas tu?eden pn ngak tau bila mau kawin ajiem....smpai jodoh,kawin la...

    ReplyDelete